Over mij

foto-femke

Ik ben Femke Spanjer, een trotse moeder van twee schatten van dochters en getrouwd met een lieve man.

In mijn loopbaan heb ik na mijn studie Pedagogiek onder andere als hulpverlener met veel plezier met kinderen en jongeren gewerkt. Om een van mijn dromen te realiseren heb ik de opleiding Post HBO Speltherapie aan de Christelijke Hogeschool Ede afgerond en ben ik voor mijzelf begonnen als speltherapeut.

Graag help ik kinderen die niet lekker in hun vel zitten door hen te benaderen in hun eigen taal, namelijk door te spelen.

Als speltherapeut vind ik het fascinerend om te zien welk verhaal een kind vertelt in zijn spel. Een verhaal waarbij hij kan laten zien wie hij is en wat hij voelt, zonder rekening te hoeven houden met een ander.

Kinderen hoeven, in tegenstelling tot bij andere vormen van hulpverlening, geen vragen te beantwoorden die ze niet kunnen beantwoorden, omdat ze hun gevoelens niet onder woorden kunnen brengen. Daarnaast vind ik het mooi, en vooral belangrijk, om te zien dat je juist als speltherapeut aansluit bij de hulp die het kind echt nodig heeft.

Om de aantoonbaarheid van mijn kwaliteit te waarborgen ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Voor Speltherapie (NVVS) en de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB.

NVVS | www.speltherapie.net | Registratienummer NVVS: 108899                  FVB | www.fvb.vaktherapie.nl | Registratienummer FVB: 108899

Speltherapie

Speltherapie is een vorm van psychotherapie waarbij een kind zijn verhaal kan doen door te spelen. Praten mag, maar dat hoeft niet.

Speltherapie >>

Mijn werkwijze

Het proces bestaat uit drie fases: de Verkennende fase, de Verdiepende fase en de Eindfase. Zij zijn onderdeel van mijn werkwijze.

Mijn werkwijze >>

Over mij

Graag help ik kinderen die niet lekker in hun vel zitten door hen te benaderen in hun eigen taal, namelijk door te spelen.

Over mij >>